Parkování v Česku - každé město má jiný systém

12.02.2010 18:30

 Problémy s parkováním řeší většina měst v Česku. Aut přibývá, opak ale platí pro parkovací místa. Řidiči, kteří často jezdí po republice, se navíc téměř v každém městě setkávají s jiným systémem a výší parkovného. Různé jsou také názory radních, jestli nechat auta parkovat v historických centrech. Známé je řešení, které použila Praha – podobně jako jiná velká evropská města vytvořila systém barevných zón, kde je možné parkovat buď pouze s parkovací kartou, nebo po zaplacení parkovného. Menší města si ale většinou podobně složitý a nákladný systém nemohou dovolit.

Parkovací zóny, které se používají v Praze, chtějí zavést radní v Českých Budějovicích. Centrum je zcela zahlcené, dnes jsou některá místa zpoplatněná, většina návštěvníků ale stejně musí jet na některé z placených parkovišť. 

Komplexní systém parkovacích zón začala firma objednaná magistrátem připravovat před dvěma lety. Společnost ale byla podle kritiků napojena na bývalé vedení města. Příprava nového systému tak sice pokračuje, ale pomalu a potichu. Zastupitelé ho považují za velmi citlivou politickou záležitost. Do komunálních voleb tak zóny velmi pravděpodobně vyhlášeny nebudou...

Zdroj: ČT24

Sdílej: Sdílet Linkuj si ! Jaggni to pošli na vybrali.sme.sk


Zpět

Diskusní téma: Parkování v Česku - každé město má jiný systém

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.